“Dah nampak dah nak bersaing dan kejar populariti” – Netizen

Setiap kali usahawan terkenal, Datuk Aliff Syukri memuatnaik posting pasti ada sahaja yang mencuri perhatian netizen. Siapa sahaja yang tidak mengenali ‘Raja Vral’ ini, beliau sentiasa menjadi topik bualan hangat netizen di laman sosial media. Bukan setakat diri ya sahaja yang popular, seluruh ahli keluarganya juga sentiasa menjadi tumpuan ramai.

Perkembangan terbaru Aliff Syukri kini sedang giat aktif menjalankan perniagaan tudung selain daripada produk kosmetik. Memandangkan produk terbarunya menerima permintaan yang tinggi, tudung yang dijual dengan sangat cepat.

Namun, posting terbaru Aliff Syukri yang berkongsi gambar sejadah baru-baru ini telah menerima kecaaman daripada netizen apabila beliau dianggap seolah-olah menjual agama demi kepentingan diri. Posting yang dikongsi Aliff itu telah disalah erti oleh sesetengah netizen.

Kecaaman daripada netizen tersebut terus menerima komen balas daripada Aliff Syukri.

Sebahagian netizen mendoakan yang terbaik buat Aliff Syukri dan ada juga yang memberi teguran kepadanya.

“Alhamdulillah dato, teruskan dan jangan putus asa, moga sentiasa diberkati”- Netizen

“Buat la pape dato.. Allah maha mngetahui hati kita.. saya bkn peminat dato tapi sya… Sokong apa je kebaikkan yg dato buat, semoga Allah jdikan kekayaan dato dpat membawa kebaikan” – Netizen

“Semoga terus Istiqamah dato.. Semoga Allah lindungi setiap langkah dato.. Aaminnnn” – Netizen

“Kpd yang komen dia ni nak kejar popularity sebab post ni , just nak remind untuk check hati masing2 sebab macam hitam je sampai tak boleh nak tengok and terima orang yang nak buat ibadah and cuba jadi better. Entah ape yang susah sangat nak mendoakan benda yang baik” – Netizen

Cukup-cukuplah kcam Datuk Aliff Syukri, kesian dia.. Datuk Aliff Syukri pun tak ada kata apa-apa, cuma berdoa untuk diri dia aje. Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk dia ye.

Sumber: Instagram aliffsyukriterlajaklaris

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*