“Nanti jadi mcm Zizan habis minyak kat highway”- Netizen

Sememangnya nama Achey tidak lagi asing didengari terutamanya kepada peminat komedi. Achey seorang yang tidak pernah kering gusi membuat lawak. Kadang-kadang, apabila seorang pelawak ni dalam keadaan serious pun masih ada juga terselit lawaknya. Begitulah juga dengan apa yang terjadi kepada Achey setelah beliau berada dalam keadaan cemas di tengah highway.

Achey yang ketika di tengah-tengah highway, menyatakan bahawa beliau begitu cemas setelah minyak keretanya dalam keadaan “low”. Beliau juga hanya membawa 80km/h kerana risau minyaknya itu cepat habis.

Mana taknya, minyak nak habis tengah higway kot. Kalau tiba-tiba kereta tu m4tii tengah jalan, mau menangis Achey dekat situ. Siapalah nak diminta tolong tengah-tengah highway tu kan. Terpaksa lah bersus4h-payah minta pertolongan.

Tapi, ramai juga yang memberikan komen lucu terhadap video Achey tersebut. Yelah, kan dah namanya pelawak. Tengah seious pun masih ada aura lawak. Lagipun, ekspresi wajah Achey dalam video tersebut membuatkan para netizen mencuit hati.

Tips untuk memulakan perjalanan jauh ialah memastikan kereta dalam keadaan yang elok, tiada kerosakan, road tax masih h1dup dan sudah semestinya minyak penuh. Kalau tak, memang cari mas4lah di tengah jalan.

Achey yang kini mempunyai bisnesnya sendiri seperti Lemang Ustaz dan baru saja membuka cawangan ketiganya di Puncak Alam. Wah, semakin maju Achey dalam mengembangkan bisnesnya. Semoga dilimpahkan rezeki selalu.

Antara komen netizen terhadap video tersebut ialah “Slow2 bah… nanti enjin kereta karang”, “Muka betul2 cemas tu bang”, “Kalau minyak habis, tolak jelah kereta tu bang”.Rata-rata mencuit hati. Kalau tak sempat isi minyak, terpaksa tolak lah ye. Bak kata netizen.

Tapi, kalau diikutkan 80km/h itu takda lah perlahan sangat kan, dalam linkungan sederhana. Mungkin ada stesen minyak berhampiran di tepi jalan. Harapnya Achey sempat sampai lah ke destinasi ya.

Semoga Achey sempat ke destinasinya, dan juga boleh dijadikan ikhtibar kepada kita supaya lebih bersedia sebelum memulakan perjalanan jauh. Dan, jangan lupa, berhati-hati di ketika memandu. Biar lambat asal selamat.

Sumber : Ig Acheykintangkintung

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*