“Bukan awak ni dak2 ood ke”- Feeya iskandar

Siapa saja tak kenal pelakon legend Sharifah Shahirah atau lebih mesra dipanggil Kak Rara, rasanya pasti ramai yang mengenalinya, lebih-lebih lagi Kak Rara ni memang jenis suka buat lawak. Kalau anda pengikut di Instagramnya, pasti anda perasan, setiap hari ada saja celoteh Kak Rara ni. Banyak sangat karenah nya, kejap macam tu, kejap macam ni.

Kak Rara ni bakatnya bukan saja dari segi lakonan, malah beliau juga host di Suria FM. Pasti akan perasan suaranya keluar di corong radio. Nak kata suka menyanyi, suka lah juga. Kelmarin pernah viral beliau dan juga anaknya berduet dalam rancangan hiburan Famili Duo.

Bakat nyanyian mereka ketika itu, mendapat banyak pujian dari para netizen. Memang merdu betul. Kali ini, Kak Rara ada memuat naik video beliau menyanyi kan lagu jiwang rock zaman-zaman dulu.

Uish, memang ada gaya rock k4pak suaranya tu, tapi beliau hanya menyanyi bersaja. Jadi lawak pula nyanyian tu. Kak Rara memang layan habis, jadi minah rock dengan suaranya yang acah-acah serak basah. Ella 2.0.

Rata-rata terhibur dengan nyanyian Kak Rara. Mana taknya, konfiden betul dia jerit dan tarik part tinggi. Bak kata netizen boleh pecah gegendang telinga. Tak pelah, yang penting suara Kak Rara sebenarnya merdu je, tapi kalini dia nak enjoy dan menghiburkan para netizen.

Pun begitu, cara pemakaian nya juga seolah-olah di zaman 90-an, bak kata Feeya Iskandar dak-dak ood. Dengan jaket berkvlit h1tam, berantai dan scraf di kepala. Betul-betul menjiwai watak. Boleh lah jadi kembar Ella lepasni.

Beliau juga yang boleh dikatakan berjiwa muda kerana personalitinya seolah-olah anak muda. Aktif mengalahkan anak muda, lepastu ada saja idea nak dijadikan bahan untuk buat lawak. Lepas ni kita tengok apa pula video karenah Kak Rara yang bakal dipost olehnya di Instagram.

Antara komen netizen ialah “Kak Rara memang kelakor lah..lagu pebret saya ni”, “Mak OOD ke ni..tapi suaranya sama macam Ella”, “Kak s4kit telinga saya dan sebagainya”. Tapi memang tak dapat dinafikan bahawa suara nya lebih kurang Ella.

Jadi, jika anda rindukan Kak Rara, bolehlah buka radio Suria FM, mana tahu boleh lepaskan rindu zaman-zaman Kak Rara dahulu. Lepasni kita tengok apa pula video lucu yang bakal diupload oleh Kak Rara di Instagram nya.

Sumber : Shieraijoy

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*