“Zizan Razak time kent0t macam ni cantik tak” – Netizen

Cerita tentang hntu ni kan, sebenarnya dah bermacam-macam jenis hntu yang min nampak di kaca televisyen semenjak dari kecil lagi. Hntu pntianak, pennggal, zmbie, jerngkung dan bermacam-macam lagi la. Kalau trademark hntu Malaysia ni mesti berambut panjang dan berpakaian lusuh. Jarang sekali ada hntu lelaki. Kenapa agaknya? Perempuan je ke yang layak jadi hntu? Min gurau je. Hehehe..

Tapi baru-baru ni, Malaysia juga sudah mulai kreatif dalam pembikinan filem seeram. Pelbagai jenis hntu juga dapat dilihat di dalam pawagam Malaysia seperti hntu Nishi-Dak dan yang paling terbaru hntu public phone.

Kesemua watak hntu ini boleh ditonton dalam drama bersiri Malaysian Gh0st Stories yang dibintangi oleh pelakon terkemuka seperti Ruminah Sidek, Ellie Surianti, Bella Astillah, Janna Nick dan banyak lagi. Drama ini yang mula disiarkan pada 25 Ogos 2021 hingga ke hari ini bersiaran pada setiap hari Isnin hingga Khamis sahaja.

Bagi peminat tegar Janna Nick, jangan lupa menonton drama ini pada jam 11 malam hari ini. Drama hntu public phone ini akan dibintangi oleh Janna Nick seperti yang dikongsikan dalam akaun Instagramnya.

Terkejut min melihat gambar yang Janna kongsikan ini. Dengan wajah yang hodoh dan biji mata terbeliak, nasib baik min tak kena srangan jntung. Mujurlah perkongsian Janna ini adalah pada waktu siang. Kalau malam, alamatnya memang terbuang handphone ni.

Walaupun banyak yang mengatakan bahawa gambar tersebut seram, ianya tetap mendapat likes sebanyak 36,969 dan komen sebanyak 306.

Banyak netizen yang berseloroh di ruangan komen dengan komen-komen yang cukup mencuit hati. Ada juga yang mengatakan Janna tetap cantik walaupun sudah berubah menjadi hanntu.

Sebilangan warganet meminta agar ibu mereka dikacau oleh hanntu lakonan Janna Nick ini kerana suka membebel kepada pada waktu pagi. Alahai, bermacam ragam betul telatah warga Malaysia ni.

Tidak kira apa sahaja watak yang dibawa oleh Janna Nick, semuanya akan berjaya dijiwai disebabkan oleh bakat serta kebolehan yang dimiliki Janna. Tak hairanlah jika Janna sudah bergelar pengarah filem dalam usia yang muda.

Memang patut pun. Bagi peminat tegar drama bergenre sram, jangan lupa untuk menonton drama ini pada malam ini. Juga, jangan lupa sediakan bantal untuk menutup muka sekiranya terdapat adegan yang menaakutkan.

Sumber: Instagram Janna Nick

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*