“Kami ganaas dalam PUBG mobile tapi kami comel” – Yana Samsudin

Jika ditanya apakah permainan telefon pintar paling popular ketika ini, pasti tidak lain dan tidak bukan milik PUBG. Permainan ini menjadi aplikasi paling tinggi dimuat turun di 48 negara seluruh dunia, tidak kiralah di App Store mahupun Play Store. Dengan populariti serancak ini, pastinya ramai peminat menunggu merchandise atau sekurang-kurangnya T-shirt bukan? Barulah Team Player. Berita baik buat anda, Yana Samsudin, pelakon wanita dan hos terkenal Malaysia juga sudah mula membentuk team pubGmobile sendiri bersama adiknya Cik Muda Wanny menerusi laman fcebook gaming mereka YanasamsudinX dan CikmudawannyX

Yana memuatnaik di laman instagramnya bersama adiknya, yeahhh kedua mereka sangat comel walaupun semasa ber “gaming” mereka kelihatan agak gan4s bermain #pubGmobile secara live streaming. Korang jangan terkejut, sejak Yana masuk gelanggang, sekali dengan cik KD terjebak main game nih tau.

Yana sedang live di facebook yanasamsudinX

Jom la korang, kita masuk player…pada yang tak tahu apa itu game PubG, ni cik KD terangkan serba sedikit ya…

PUBG atau PlayerUnknown’s BattleGrounds merupakan game perang bergenre FPS (First Person Shooter) dan online multiplayer, atau kita selalu panggil , game tmbak-tmbak , dimana semua player yang ada mestilah saling membun0h antara satu sama lain sehingga tinggal seorang sahaja yang survive dalam game ini dan akan dinobatkan sebagai pemenang.

Dalam bahasa PUBGnya , “winner winner chicken dinner”. Untuk menang, korang takyah dapat k1ll paling banyak pun takpe, tapi korang mestilah menjadi player yang berjaya membvnoh orang terakhir. Barulah POWER!

Korang boleh jugak bermain secara berpasukan atau Team dengan maksimum 4 player satu team so bolehlah “winner winner chicken dinner” sama-sama.

Mengikut kajian Steam Chart dalam masa 30 hari ini, game PUBG berada di tangga paling atas memonopoli semua game-game yang lain dengan jumlahnya hampir 3juta pemain yang bermain dalam satu-satu masa. Haaaa,korang dah cuba ke belum?

Sumber : IG Yana Samsudin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*