“First time budak excited jmp dktr gigi, bijaknya Datin punya teknik” – Netizen

Sudah menjadi kebiasaan, anak-anak kecil ini memang banyak sangat ragam nya. Sebagai ibu bapa, kita mestilah sentiasa layankan saja perangai mereka semua ni. Naik pening juga kan nak layan karenah anak-anak kita ni semua. Kalau lebih dari seorang, lagilah pening dibuatnya, masing-masing buat perangai. Hehe.

Lebih-lebih lagi kalau time nak ajak diorang pergi ke klinik dek kerana ada treatment, sebut saja klinik terus mereka akan cari cara untuk mengelakkan diri supaya tidak pergi ke sana kan ?  Puas kena fikir apakah cara untuk membuatkan mereka teruja dan excited pergi ke klinik.

Tapi, lain pula bagi anak-anak kepada Datin Shahida ni, iaitu Raudhah dan juga Yusof. Ada dimuat naik video mereka yang ingin melakukan treatment g1gi. Aish, siapa je tak takut tiap kali dengar nama d0ktor g1gi ? Kita pun kadang tu takut juga.

Melihat telatah Yusof dan juga Raudhah yang sangat excited pergi ke klinik g1gi untuk buat treatment, sangat mencuit hati. Comel sangat tengok telatah mereka berdua tau. Excited betul dua orang adik-beradik ni.

Yang menjadi persoalan para netizen, macam mana ye mereka berdua ni boleh excited dan tak takut langsung untuk menerima rawatan g1gi tu. Bukan apa, kita yang dewasa ni pun sangat gementar tau tiap kali ada appointment itu ini dengan doct0r.

Apalah tips yang dilakukan oleh ibu nya Datin Shahida tu eh ? Para ibu di luar sana pun nak tahu juga apa kah tips yang beliau lakukan supaya anak-anak mereka itu tidak tak0t tiap kali berjumpa dengan d0ctor. Betul tak ?

Yang paling teruja, adalah ketika melihat telatah Yusof yang bertanya kepada d0ctor tentang alatan perg1gian tersebut. Wahh, sempat lagi eh Yusof tanya itu ini kepada d0ctor. Brave boy, kena ajar anak-anak supaya tidak tak0t lagi lepasni, hehe.

Cuba korang kongsikan apakah tips yang korang selalu lakukan supaya anak-anak korang tak tak0t berjumpa dengan d0ctor. Kadang tu, buat pemeriksaan saja, tapi tetap tak0t. Sebut saja perkataan d0ctor, sudah tentu anak-anak akan tak0t.

Telatah Yusof dan Raudhah itu sangat mencuit hati, seronok kan kalau anak-anak tak buat perangai tiap kali ada appointment berjumpa dengan d0ctor. Kita pun tak payah pening kep4la nak fikirkan cara supaya nak bagi mereka bertenang.

Sumber : Ig Shahidadherbs

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

error: Siapa Copy akan report copyright!